Czas trwania studiów: 2 semestry
Koszty nauki na studiach podyplomowych
Studia skierowane są do pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych, hotelarskich, nauczycieli prowadzących zajęcia z dietetyki i planowania żywienia, a także do pracowników zakładów opieki zdrowotnej, jednostek organizacyjnych pomocy społecznej oraz wszystkich zainteresowanych dietetyką i żywieniem. Umożliwiają poszerzenie lub modyfikację kwalifikacji zawodowych.
Wybrane przedmioty z programu studiów:
L.p. | Przedmiot | Liczba godzin |
1. | Anatomia i fizjologia | 20 |
2. | Podstawy nauki o żywieniu | 15 |
3. | Podstawy dietetyki | 18 |
4. | Podstawy biochemii | 20 |
5. | Mikrobiologia | 6 |
6. | Technologia produkcji potraw | 12 |
7. | Higiena i bezpieczeństwo zdrowotne żywności | 10 |
8. | Przechowalnictwo żywności | 8 |
9. | Dietoterapia | 20 |
10. | Żywienie kliniczne | 24 |
11. | Poradnictwo dietetyczne | 10 |
12. | Dietetyka pediatryczna | 10 |
13. | Gastronomia specjalistyczna i catering | 10 |
14. | Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej | 8 |
15. | Estetyka żywienia | 6 |
16. | Seminarium dyplomowe | 12 |
Razem | 205 |