Czas trwania studiów: 2 semestry
Koszty nauki na studiach podyplomowych
Studia skierowane są do pracowników przedsiębiorstw gastronomicznych, turystycznych, hotelarskich, nauczycieli prowadzących zajęcia z dietetyki i planowania żywienia, a także do pracowników zakładów opieki zdrowotnej, jednostek organizacyjnych pomocy społecznej oraz wszystkich zainteresowanych dietetyką i żywieniem. Umożliwiają poszerzenie lub modyfikację kwalifikacji zawodowych.
Wybrane przedmioty z programu studiów:
| L.p. | Przedmiot | Liczba godzin |
| 1. | Anatomia i fizjologia | 20 |
| 2. | Podstawy nauki o żywieniu | 15 |
| 3. | Podstawy dietetyki | 18 |
| 4. | Podstawy biochemii | 20 |
| 5. | Mikrobiologia | 6 |
| 6. | Technologia produkcji potraw | 12 |
| 7. | Higiena i bezpieczeństwo zdrowotne żywności | 10 |
| 8. | Przechowalnictwo żywności | 8 |
| 9. | Dietoterapia | 20 |
| 10. | Żywienie kliniczne | 24 |
| 11. | Poradnictwo dietetyczne | 10 |
| 12. | Dietetyka pediatryczna | 10 |
| 13. | Gastronomia specjalistyczna i catering | 10 |
| 14. | Towaroznawstwo żywności funkcjonalnej | 8 |
| 15. | Estetyka żywienia | 6 |
| 16. | Seminarium dyplomowe | 12 |
| Razem | 205 |